Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityk Plików Cookies. Moesz okreœlić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglšdarce. OK, rozumiem
Klub MX-3 Drivers Forum :: Zobacz temat - mx3 1.8 v6 nie wkręca sie szczela z tłumika
Przejdz do forum Download Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Album Chat
Klub MX-3 Drivers Forum Strona Główna
Strona główna Grupy Szukaj Użytkownicy Twoje konto Statystyki Rejestracja Zaloguj


Poprzedni temat «» Następny temat
mx3 1.8 v6 nie wkręca sie szczela z tłumika
Autor Wiadomość
Dawid054

Pojazd: Mazda mx-3 1.8 v6
Dołączył: 03 Lip 2017
Posty: 3
Wysłany: 2017-07-04, 12:22   mx3 1.8 v6 nie wkręca sie szczela z tłumika

Witam niedawno zakupiłem mazde mx3 1.8 v6 lpg i mam problem ze nie chce się wkręcać na obroty jedynie jak powoli naduszę gaz to sie wkręci, wymieniłem przepływomierz i dalej to samo z tego co zauważyłem to odcięcie zapłonu jest przy 5500 zdarza sie ze na zimnym czasami chodzi dobrze przejadę się z 100m i znów wraca ten sam problem na benzynie i na lpg to samo widać ze go zalewa bo śmierdzi paliwem w tłumika
załączam film z błędami

https://www.youtube.com/watch?v=ol097Pc1JhY
praca silnika
https://www.youtube.com/watch?v=n41SpmhevIY
 
     
kicak44 
Klubowicz



Pojazd: MX-3 1.6 DOHC + LPG
Piwa: 2 piwa
Wiek: 30
Dołączył: 12 Cze 2013
Posty: 512
Skąd: Chorzele
Wysłany: 2017-07-05, 16:39   

Może na początek dolej benzyny :)
A tak na serio: kupiłeś ją z taką wadą?
Jeśli nie: jeździłeś na takich "oparach" jak widać na filmie? Nie zgasła Ci w trasie z powodu braku paliwa? Jeśli tak to zacznij od układu paliwa, a dokładniej od pompki.
_________________
"Muza bez basu, jest jak sex bez orgazmu"

http://mx-3.pl/topics3/kicak44-vt3180.htm
 
     
Dawid054

Pojazd: Mazda mx-3 1.8 v6
Dołączył: 03 Lip 2017
Posty: 3
Wysłany: 2017-07-05, 19:21   

kupiłem ją z takimi objawami ogólnie na lpg jest to samo a nawet gorzej benzyny miałem więcej ale pali jak smok od odpalania co chwile kombinowania. Mógłbyś mi odczytać te błędy bo jeden to wiem ze to czujnik temperatury i to juz ogarnąłem a drugi to 4 długie i 6 krótkich wydaje mi sie ze to elektrozawór ale nie jestem pewien cz dobrze odczytałem


zamówiłem nowe świece bo są jakieś 4 elektrodowe wsadzone boję sie ze to aparat zapłonowy wydaje mi sie ze to cos z zapłonem ze go nie przyspiesza

[ Dodano: 2017-07-07, 15:58 ]
na zimnym wkręca sie normalnie jak się rozgrzeje to wraca problem
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group Mapa Forum
Style by Kubik & chabas for www.mx-3.pl
Copyright © 2010 - 2017
Nasi partnerzy:





MX-3.com

MX-3 Club Lithuania



stat4u Polityka cookies ciasteczekKBK Music Productions