Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityk Plików Cookies. Moesz okrelić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglšdarce.
OK, rozumiem
Klub MX-3 Drivers Forum :: Zobacz temat - Filtr paliwa v6 wymiana
Czytałem na forum i zauważyłem, że wiele osób pisze, że z wymianą filtra w v6 to duży kłopot, i polecacie oddaż do mechanika, ale mnie to zajęło godzinkę, mimo że ja jak coś robię to najpierw pooglądam, zapale, wypije kawkę i tak czas leci.
A więc wyjmujemy akumulator, odkręcamy podstawę akumulatora i odkręcamy filtr zdejmujemy spinki i wyjmujemy, ja proponuje nie odpinać na razie tej spinki, która jest tam głęboko od filtra tylko go najpierw wcisnąć żeby wyskoczył z obejmy i wysunąć go z lewej strony wtedy mamy lepszy dostęp , wyjmujemy, kombinerkami trzymamy ten wężyk i wciskamy filtr, ciasno, ale tragedii nie ma, wężyk z drugiej strony to już pestka. Składamy i zrobione. Na fotkach odkręcamy wszystko na czerwono.
Podstawa
Tam jeszcze miałem ukrytą śrubkę
Tak wysuwamy filtr
I gotowe
I tu na fotce to mam do was pytanie, co to jest ten otwór, czy nie brakuje czegoś u mnie??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum