Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityk Plików Cookies. Moesz okrelić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglšdarce.
OK, rozumiem
Klub MX-3 Drivers Forum :: Zobacz temat - Zalepianie egr w v6
Niektórzy wypinają wtyczkę od egr ale to nie rozwiązuje problemu ponieważ egr może nie domykać, niektórzy zaślepiają na rurce a niektórzy robią tak jak ja, zaślepiają robiąc uszczelkę, czytałem że robią z puszki po piwie ja odradzam ponieważ widziałem na necie taką uszczelkę rozwaloną ciśnieniem , i jak się dostaną kawałki do silnika takiej blaszki to ja dziękuje, długo szukałem z czego tu zrobić, stali nie chciałem, wydech i wyziewy żrące mogły by ją szybko skorodować, więc aluminium i według mnie najlepszy kawałek wytniecie z tablicy rejestracyjnej aluminium i w miarę grube ale nie przesadzać, uszczelka musi się tam ułożyć i być szczelna . Ja z dostępem nie miałem kłopotów ponieważ robie pożądki pod maska i wszelkie czyszczenia i regulacje więc miałem pełno gratów zdjęte, dostęp też jest od dołu , kiepski ale jakiś jest , wykręcić trzeba 2 śruby na klucz 12 (o ile dobrze pamiętam) wyciągamy stara na wzór tniemy nową i zakładamy. Na foto czerwone odkręcamy a między elementami niebieskimi jest ta uszczelka , gdyby ktoś nie skojarzył gdzie to jest więc jest to z tyłu pod przepustnica tak jakby
egr.jpg tak wygląda pęknięta zaślepka egr z puszki po piwie, nie mx3 ale daje do myślenia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum