Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityk Plików Cookies. Moesz okrelić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglšdarce.
OK, rozumiem
Klub MX-3 Drivers Forum :: Zobacz temat - Jakie głośniki na przód
Pojazd: Mitsu Space Star 1.2 CVT Piwa: 10 piwa Wiek: 37 Dołączył: 10 Lut 2011 Posty: 1057 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2011-07-25, 20:52 Jakie głośniki na przód
Planuję zmianę car audio w samochodzie interesuje mnie zestaw radio Kenwood KDC 4051UG + głośniki na przód 16,5. I tu właśnie mam pytanie, jakie głośniki polecacie. Słyszałem że otwór fabryczny jest dość płytki więc dołożenie dystansu wchodzi w grę.
edit
zależy mi na fajnym dynamicznym basiku, nie żadnym dudnieniu. Jakość dźwięku przedewszystkim
z tej dosc niskiej polki cenowej najlepsza jakosc (baaardzo duzo osob sobie je chwali) zestawik odseparowany Helix Dark Blue... Ewentualnie te Viby, ktore ja mam Sek-60 (troche starszy model, fajna góra, troche slabszy dol...) ale to raczej potrzebujesz juz jakis wzmacniacz
Pojazd: Mitsu Space Star 1.2 CVT Piwa: 10 piwa Wiek: 37 Dołączył: 10 Lut 2011 Posty: 1057 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2011-07-26, 18:16
Planuje zestawik pod samo radio. Zastanawiam się jeszcze nad hertz DCX 165. A jak z dystansem musi być jakiś konkretny czy uniwersalne koło 18 mm wystarczy. Maskownice masz fabryczną?
ja Ci proponuje zestaw Herta DSK 165 ( za 230 zł masz z przodu system, a nie coaxial...)
i jakoś to pójdzie pod samym radiem.... ja mam ESK 165 ale to pod wzmacniaczem w wyguszonych drzwiach.... wracając, nie pożałujerz. Nawet najlepszy zestaw coaxialny, nie zagra jak system ( dwu drożne ze zwrotnicą). nawet nie myśl o DCX. Miałem już u siebie dużo głosników, i jestem za teorią :" lepiej raz i pożądnie" jak coś kupic to żeby sie później nie szczypac....
A ja ci powiem że daruj sobie hertza za te same pieniądze kupisz lepsze zestawy przereklamowane są miałem wcześniej i szybko się ich pozbyłem, obecnie mam na przodzie trójdrożne Pioneer'y, za to z postem wyżej się zgodzę nie ma to jak odseparowany zestaw ze zwrotnicą z ciekawszych głośników poszukaj firm: Phonocar, Ground Zero, Infinity
_________________ Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców,
pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi...
na prawde...
aż czasami ciężko ich wyprzedzić...
a ja powiem tak: zależy w jakiej cenie szukasz, ja kupiłem ESK 165, to już taka troszke wyższa klasa, jestem z nich bardzo zadowolony, pod wzmacniaczem chodzą, zwrtonica bardzo solidnie wykonana ( ma swoje własne ustawienia) , moim zdaniem za 500 zł to najlepszy zestaw (oczywiscie temat o nowych głosnikach)
ja swoje ESK mam pod wzmacniacz i u siebie w samochodzie niegdy pod samo radio ich nie podłączałem, ale jak je testowałem w Saturnie to były podłączone pod samo radio ( jakiś najprostrzy Pioneer) i grały przyzwoicie, więc uwarzam że jak kupisz DSK które mają mniej mocy niż ESK to pod radiem dadzą rade, monataż tweeterów bardzo prosty, ja zrobiłem sobie obok lusterek na dwustronną izolację, (najpierw odtłuść powierzchnie na które nałożysz taśmę) jak dobrze ustawisz radio to da radę. Jest jeszcze sposób jak zrobic 2 kanały z 4 w radiu.... mostkujesz jak na wzmacniaczu i bedziesz miał troche więcej mocy lecz na 2 kanałach....łączysz + z - z odzielnych kanałów.
Stanik
Pojazd: MX-3 1,6i DOHC 1995r USA
Wysłany: 2012-01-09, 19:07
Dobra pytanko mam. Nie wiem jaką głębokość mają seryjne głośniki mazdy w drzwiach. Zakupiłem madzi na święta Vibe-y odseparowane i głębokość ich wynosi 58mm. Jaki dystans minimalny do nich potrzebuję?;>
na prawde...
ja miałem włożone pioniery ok 40 mm głębokości pasowały bez dystansów
a teraz w lutym będę miał hertzy dsk 156 i one też ok 60mm głębokości mają
także jak zamontujesz to daj znać jak to pasuje i jaki dystans użyłeś
ale mam wrażenie że 10 mm może być za mało ale to tylko wrażenie trzeba przymierzyć i wszystko będzie jasne
na prawde...
wiesz XiJaro chyba miałem takie same pioniery i też bez dystansu pasowały
ale jeden już się spierdo...ł a drugi już charcze więc do wymiany
z dostępnych w przystępnej cenie padło na hertz bo mają bardzo dobrą skuteczność w porównaniu di innych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum