Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityk Plików Cookies. Moesz okrelić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglšdarce.
OK, rozumiem
WItam ponowniie otoz dzis wyskoczyl mi maly prblemik z radiem otóz: radio sie nie zalanacza podswietlenie zdejmowanego panelu dziala nonstop ale zaden napis sie nie wyswetla ani dzwiek z radia.nie wazne czy mamy kluczyk na zaplonie czy nie radio ciagle pobiera prad. do ostaniej chwili dzialalo zas teraz cos sie upsulo ale nei wiem juz co.. jakies pomysły
Pojazd: Mitsu Space Star 1.2 CVT Piwa: 10 piwa Wiek: 37 Dołączył: 10 Lut 2011 Posty: 1057 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2013-03-04, 09:49
Jak kluczyka nie masz przekręconego na pierwszej pozycji to radio nie powinno dostawać prądu w ogóle (nie załączy się). Ale podtrzymanie (pamięć) dalej jest wiec tutaj szukaj przyczyny.
Ja to wiem , ale to forum motoryzacyjne bardziej a nie dla serwisantów RTV
jak się znasz na elektronice to dobrze jest nas tu góra 5 a reszta to nie ma pojęcia co to rezystor .
Więc chodziło mi tylko o to że nikt ci nie powie nic ciekawego na temat uszkodzenia twojego radia bo to nie ma nic wspólnego z samochodem po za tym że użytkujesz je w samochodzie .
A każdy przypadek jest inny i bez zajrzenia do środka nawet sam projektant tego radia nie jest w stanie zgadnąć co się zepsuło. Także czytając twój post nasunęła mi się myśl
że to jest typu : " nie ma powietrza w oponie , co robić , pomocy "
Dlatego chciałem ci zwrócić uwagę na bardziej przemyślane posty.
Ale bardzo dobrze że je naprawiłeś , cenna umiejętność .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum