Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityk Plików Cookies. Moesz okrelić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglšdarce.
OK, rozumiem
Klub MX-3 Drivers Forum :: Zobacz temat - Radio wskazuje Check disc
Wysłany: 2014-01-06, 14:50 Radio wskazuje Check disc
temat założony dla innego auta ale też japońskiego to proszę o pomoc a mianowicie padła zmieniarka cd, jest to radio z wbudowaną zmieniarka. po próbie włączenia płyty wskazuje napis "check disc" i dalej nic się nie dzieje, słuchając dzwięków wydobywających się z niej słychać coś, jakby cos próbowało zaskoczyć i dupa.
Też obstawiam brudny laser. Miałem tak w wieży Hi-Fi w domu. Rozebrałem ją i przetarłem wacikiem zamoczonym lekko w denaturacie. Dzieje się tak, jak rzadko używasz odtwarzacza, wieża nie grała u mnie z płyt pół roku i znów nie czyta.
_________________ "Muza bez basu, jest jak sex bez orgazmu"
dziś poszedłem do auta by posprawdzać i o dziwo przeczytała 2 dwie płyty, pierwszy raz od dwóch miesięcy,niestety już znów nie czyta. Czyli tak jak mówicie pewnie laser brudny, dzięki koledzy, zbiorę siły to będę to rozbierał, bo trochę roboty tam jest Witek jak się podkręca?? a wiecie może w jaki sposób odzyskać kod do radia?? bo jak je po odłączam to nie wiem czy nie będzie potrzebny kod którego nie posiadam:(
Pojazd: Mitsu Space Star 1.2 CVT Piwa: 10 piwa Wiek: 37 Dołączył: 10 Lut 2011 Posty: 1057 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: 2014-01-07, 17:28
obok lasera powinna być śrubka do regulacji, ale nie wszystkie odtwarzacze mają. A jak odzyskać kod musisz szukać na necie wpisz model i pewnie coś znajdziesz
Dokładnie tak jak mowi presco, będziesz miał tam taki mały potencjometr i musisz testować czy regulacja coś pomaga. Jeśli chodzi o prąd to możesz ewentualnie podtrzymać napięcie na linii od tego jakąś baterią 12V
_________________ "Wspomnienia to najważniejsze co nam pozostaje"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum