Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityk Plików Cookies. Moesz okrelić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglšdarce.
OK, rozumiem
Klub MX-3 Drivers Forum :: Zobacz temat - kt65c453 sprzedana :(
jasne, zapraszam , ogłaszam dni otwarte mojego garażu dłubie tam prawie non stop wiec tylko cynk i dam namiary, grilla można zrobić, miejsca jest na 200 aut coś naprawić przy okazji, z kanałem to by trzeba moją wypchnąć bo nie wiem czemu ale nie odpala:):):)
Ps mówcie mi Michał po prostu , nicka nie zmienię bo jak ktoś słyszy kt coś tam to wie o kogo chodzi
[ Dodano: 2013-05-02, 16:09 ]
dziś zakupiłem trochę chemii i zaczynam prace usuwania rudej ,
[ Dodano: 2013-05-02, 21:41 ]
wyczyściłem cały przód łącznie z wykręceniem dolnego łacznika co sa na nim łapy silnika i rozpurke dolną , wszystko czeka na podkład, dzisiaj juz mi sie nie chciało, nie znalazłem żadnej dziury tylko naloty rdzy filmika puźniej nie kręciłem bo unosił sie pył z rdzy i by mi aparat załatwił.
kilka fotek z prac 12,05,2013
Nowy rozrząd na miejscu
i malowanie i konserwacja, przy lakierowaniu auta komore wymaluje pod kolor nadwozia ale to trzeba wyjąć♣ silnik żeby to zrobić jak trzeba, puki co czarne żeby zakryć podkłady
I mieszadło 21 wieku na szybko Ważne że działa super
_________________ Naprawa, regulacja, konserwacja, malowanie, remonty blacharskie Mx-3 i inne auta Będzin gsm 508511870
właśnie powoli idzie, normalnie bym już kończył, a na komorę czas przyjdzie , położyłem czarny żeby podkładu nie było widać, lepszy czarny niż łaty, nadkola też już pomalowane na fotce jeszcze nie, ogólnie przód koniec, jutro zakładam zawieszenie i dźwignę mazdę z metr na bok będę miał super dostęp do progu (mimo że jest duży kanał to wole z boku niż od dołu ) bo dziura z tyłu pod nakładką v6 , na koniec baranek i na baranek chyba chlorokauczuk . A i jeszcze odkręcę tą łapę od silnika bo razi , tam nie pomalowałem jej
[ Dodano: 2013-05-13, 11:12 ]
13,05,2013
No i to co najgorsze, progi zewnętrzne , ktoś wstawiał łatki i żle zrobił i tylko pogorszył bo poszło dalej i progi zewnętrzne pognite ,wytnę je całe i zrobię nowe przynajmniej będzie dostęp i porządnie zakonserwuje (wnętrze konstrukcyjne jest zdrowe wiec tylko blacha osłaniająca)
Zdjęcie jak nie wolno podnosić auta
I udało się teraz dostęp super bo z kanału to ja dziękuje
_________________ Naprawa, regulacja, konserwacja, malowanie, remonty blacharskie Mx-3 i inne auta Będzin gsm 508511870
zobaczysz efekt końcowy jak ci sie spodoba, nie ma sprawy a co do lakierowania to lakierowałem już nie jednen element ale na pożyczonym sprzęcie, teraz będe kupował sobie swój pistolet to bede miał pożadny sprzęt i moja pujdzie pod lakier ale to narazie odroczone bo musze uzbierac troche kasy a nie bawić w półśrodki ważne że nie bedzie nigdzie rudej , lakier poczeka
[ Dodano: 2013-05-13, 20:21 ]
próg lewy rozciełem na całej długości i w srodku tylko jeden elemet wycinam bo może nie zgnity ale tne do zdrowego , niby były 2 łatki ale otwarłem całego i pomaluje pistoletem to bedzie mocno zakonserwowany,
[ Dodano: 2013-05-14, 21:02 ]
15,05,2013
No to tak dla porównania. Na pierwszych fotkach próg jeszcze nie otwarty(prawy , zawsze prawa gorsza bo pobocze dziury i kałuże ), i to jest strona gorsza, ten już otwarty z zewnątrz był w jeszcze lepszym stanie, a po otwarciu w środku mamy niespodziankę.
Niby nie jest żle (prawa gorsza strona jeszcze nie rozdłubana)
juz próg zamknięty (na fotach nie ma jednej blachy ), prawie zostało jeszcze 10 cm ale tam drobne poprawki, juz dzisiaj nie dałem rady
[ Dodano: 2013-05-19, 20:17 ]
19,05,2013
No to jedna strona zrobiona, narazie tyle bo auto potrzebne 2-ga strona za 2 tygodnie,
Jak się żona dowiedziała że skończyłem mina bezcenna, a jak się dowiedziała że dopiero jedna strona - zabójcza
I mój mały pomocnik
Ostatnio zmieniony przez kt65c453 2014-01-16, 16:00, w całości zmieniany 1 raz
auto potrzebne więc będzie robione etapami, na razie silnik złożyłem , pokrywa pęknięta więc kupie 2 nowe i kolektor odmaluje i tylko później zrobię podmiankę puki co wyczyszczone, jeden próg zrobiony w podkładzie drugi w kolejny weekend, w realu wygląda lepiej foty robione kalkulatorem
jeszcze nie , nałożyłem klej na śrubę od koła pasowego i niech sobie wyschnie teraz jadę do teściów na obiadek , ale w zasadzie tylko przekręcić kluczyk ale wszystko raz jeszcze sprawdzę i dopiero,
[ Dodano: 2013-05-26, 22:07 ]
Działa
[ Dodano: 2013-05-26, 22:10 ]
a właściwie czemu miałby nie działać?? Wystraszyłem się bo po odpaleniu po jakichś 15 sek zajęczał i taki jakby zgrzyt ale okazało się że pompa wspomagania zaciągnęła powietrze bo olej był spuszczany i pasek luźny był ale powiem że trochę się wystraszyłem że coś jeb....
w zasadzie nic się nie dzieje bo czasu mało ale dziś ją umyłem i założyłem letnie opony z felgami co miałem w garage, felgi wzór nie najgorszy ale z bliska strasznie zniszczone ale i tak lepiej niż na zimówkach co jeździłem do tej pory sorki za fotki ciemno trochę i robione kalkulatorem wiec wyszło ziarno, a i miejsce u mnie jest jak by jakiś spocik to można i u mnie zrobić grila , miejsca widać nie braknie a i odludzie to i spokój
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum